Sidor

tisdag 30 september 2014

Virkad barnkofta... igen!


Här kommer en riktig favorit i repris. En barnkofta som är väldigt enkel att virka, helt klart ett tips för nybörjare. Precis som vi tidigare rosa version så har jag hoppat över den virkade spetskanten. Mönstret finns att hämta alldeles gratis på garnstudio.com, denna finfina sida!


Garn: "Organic Cotton + Merino Wool" från Onion Knit

söndag 7 september 2014

Kompisklänning


Tidigare i sommar visade jag 3-årsklänningen , där jag sytt applikationer på en köpt klänning till Lilla S. Även hennes bästa vän Ruth har fått en egen klänning. Är det inte fantastiskt, att vara tre år och ha en bästa kompis på gatan. De är ett riktigt skönt radarpar de där två, Siri och Ruth, låter som två härliga gamla tanter!

tisdag 2 september 2014

Lejondräkt!


Vem blir inte glad av en riktigt lurvig lejondräkt! Lilla S har fått en i mjukaste fleece med härligt lurvig luva. Jag blev grymt nöjd när jag i jakt på bra lejontyger hittade de här på första försöket. Jag utgick ifrån ett mönster till en jacka, skippade ärmarna och la till öron, foder och svans. 


Om sanningen ska fram så har den varit klar länge förutom någon form av knäppning, vilket det lilla lejonet var mycket mån om att den skulle ha. Planen var att sy dit kardborreband som knäppning då det är lätt för små barnfingrar att knäppa och knäppa upp. Men när det gått månad efter månad utan att jag fick tummen ur tröttnade jag en dag, bankade dit två tryckknappar och så var det klart på nån minut! Och det funkar faktiskt bra det med!


Tyg: Gul fleece och pälstyg - Ohlssons tyger
Mönster: Modifierad version av "Chilly Day" från  Ottobre 6/2013