Sidor

torsdag 15 mars 2012

Chokladmuffins med ännu mer choklad


Det här är mitt bästa recept på chokladmuffins. Mycket kakao och så generöst med chokladbitar av mörk choklad. När de är nygräddade har de en lite fluffig konsistens med krispig yta. När de svalnat ordentligt, eller om de har varit frysta, är de något mer kompakta men riktigt saftiga. Det är ju nästan alltid godast att äta bakverk nygräddade, men här är det en jämn kamp. Chokladsmaken och framförallt chokladbitarna kommer väldigt väl till sin rätt när muffinsen svalnat. Har du inte råsocker hemma så kan du byta ut det mot hälften strösocker och hälften farinsocker.


Chocolate chip muffins
150g margarin
3 1/2 dl vetemjöl
2 dl råsocker
3/4 dl kakao
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
100-150 g grovhackad mörk choklad
2 ägg
2 dl mjölk


Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och låt svalna. Blanda alla de torra ingredienserna, utom chokladen, i en bunke. Vispa äggen porösa i en annan bunke och vänd sedan ned det ljumma margarinet. Rör ned ägg- och margarinblandningen i de torra ingredienserna tillsammans med mjölken. Rör smeten slät och tillsätt sedan chokladen. Skeda upp smeten i formar. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Ät och njut, gärna tillsammans med ett stort glas kall mjölk!

3 kommentarer:

  1. De här tror jag att vi smakat på vid tillfälle. Nu kan vi göra dem själva. Toppen! / Hanna

    SvaraRadera
  2. De var jättemumsiga.Ska nog baka dem imorgon till eftermiddgasfika. Tack för senast Kram Kristin

    SvaraRadera
  3. Smaklig fika till er båda! Kram Maria

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria