Sidor

lördag 17 mars 2012

En dregelhaklapp kommer sällan ensam


Hemma hos oss har det dreglats i kopiösa mängder när nya tänder har sett dagens ljus för första gången. Då är det bra att ha dregelhaklappar på hög. De är dessutom lätta att sy och då kan man ju lika gärna göra några stycken när man ändå är igång. Dessa haklappar har alla en mönstrad överdel i trikå, vilken suger upp dreglet bra, och ett foder i fleece vilket stöter bort fukt. Detta gör att fukten håller sig kvar i det övre tyglagret och borta ifrån tröjan vilket i sin tur gör tröjan torr och barnet varmt, trots att haklappen är dyngsur. 

Jag är ju nybörjare på det här med barnkläder och har i och med dessa dregelhaklappar testat att använda tryckknappar för första gången. Precis som med tvillingnålen så gick det över förväntan, jätte smidigt! Jag har nu adopterat vår lilla gröna skärbräda (bra underlag att slå på) och en hammare till sybehörslådan. De tryckknappar jag köpte satt ihop så hårt att jag var rädd att dra sönder tyget när jag skulle öppna dem. Men med hjälp av ett don, som man har för att slå i spikar, så var det lätt att töja ut fjädern lite så att de sitter lagom hårt.


Tyg: Grönt med moln - JNY design
Blått med klöver - Myrins Textil
Rosarandigt - Stoff & Stil
Gult med blommor - Arvegods
Tryckknappar: Stoff & Stil

7 kommentarer:

 1. Shit vad aktiv du är nu...kul att följa. Nu ska här bli chokladmuffins :) Kram Kristin

  SvaraRadera
 2. Du gör så fina runda hörn på overlocken. Hur gör du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag klipper tyget utan sömsmån i hörnen och håller tyget jäms med kniven när jag syr hörnen annars hackar den bara upp tyget. Sedan syr jag jättesakta och lyfter upp pressarfoten och roterar tyget nästan för varje stygn. Lite pilligt men oftast blir det bra och blir det inte det så brukar de sällan zoomas in och läggas ut i närbild på bloggen... :)
   Kram Maria

   Radera
  2. Tusen tack! Ville inte tro de som skrev att det är omöjligt. Nu kan jag också sy runda hörn! =)

   Radera
  3. Hej. jag undrar vart du har köpt dom små lapparna med ml på typ som namnlappar.

   Radera
  4. Hej Sara! Mitt svar hamnade visst som en egen kommentar, se nedan. Tack för din fråga! /Maria

   Radera
 3. Hej! De har jag köpt på https://labelsandribbon.se. Det är deras namnlappar original och genom att bara ha mina initialer så kan jag vika namnlappen dubbel för att sy in i en sidsöm på ett plagg eller som här runt kanten på dreglisen. Vänliga hälsningar Maria

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria