Här kommer ett muffinsrecept igen! Idag är det blåbärsmuffins som gäller. Det ska erkännas att receptet är detsamma som till nougatmuffinsen fast med blåbär istället för nougat. Men det finns en finess med det. Det funkar nämligen väldigt bra att röra ihop en dubbel sats och göra blåbärsmuffins av hälften och nougatmuffins av hälften. I vår frys kan man så gott som alltid hitta egenplockade blåbär och jag brukar ha i generöst med bär. Mycket bär kan innebära att de behöver gräddas lite längre.
Blåbärsmuffins
4 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
25 g smält smör eller margarin
blåbär efter behag och tillgång
4 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
25 g smält smör eller margarin
blåbär efter behag och tillgång
Sätt ugnen på 225 grader och smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop mjölk och ägg och rör ned det tillsammans med det smälta smöret. Vänd ned blåbär och fördela smeten i formar. Grädda i 225 grader i ca 12 min. Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria