Sidor

torsdag 7 juni 2012

Exploderande tårta


Här kommer då den andra tårtan ifrån helgens kalas. Den ska föreställa en rosa liten bomb fylld av sockerblommor som precis har exploderat. I själva verket är den fylld av hallonmousse och chokladmousse, spacklad med chokladsmörkräm. Hela explosionsidén har jag fått ifrån Fröken Pyssel, till och med färgerna blev desamma som hennes till slut även om det inte var min mening från början. 


Nu när jag har två tårtor av modellen lite mer avancerade på mitt samvete så känner jag mig mogen att dela med mig av lite tips till andra noviser.
- testa sockermassa (sockerpasta), den är mer lättarbetad än marsipan och får klarare färg
- ha massor av florsocker till hands när du färgar sockerpastan (och plasthandskar på)
- jag köpte färdigkavlad marsipan för att täcka tårtan, dr. Oetker var mer följsam än ica
- frys tårtbottnarna och skär upp dem halvtinade, då smular de inte och är lite hårda så att man kan hålla i dem ordentlig utan att de går sönder
- kristyr funkar bra som lim
- läs och lär på olika bloggar, på Baka baka liten kaka finns väldigt många recept och tips
- våga testa!


8 kommentarer:

 1. wow så fin den blev!! och vad glad jag blir att jag kunde inspirera dig! Så gulligt med blommorna runt och i också <3
  Ett av mina bästa tips är Willys egen marsipan som är väldigt lättarbetad. jag kavlar alla lock själv och det är superenkelt med deras marsipan. Eftersom jag tycker sockerpasta är ganska äcklig så brukar jag blanda ut marsipanen med sockerpasta eller vit marsipan för att få just de där klara färgerna.
  Vad färgar du med? Jag färgar bara med pastafärg och då behövs varken florsocker eller plasthandskar. Det räcker med ett kryddmått färg till ett helt lock.
  Vatten är också jättebra som lim, och enkelt att få ta i :-)
  Ser fram mot att få se fler tårtor hos dig! Riktigt bra jobbat!

  SvaraRadera
 2. Men så sugen jag blev på tårta!! jätte fina båda två. När storasyster fyllde 6 i januari så stod två vånings tårta högst upp på önske listan och det är klart hon ska få tänkte jag ha ha i två dagar bakade jag tårta kavlade sockerpasta och stansade blommor, fjärilar mm helt slut blev jag. Men när hon såg tårtan färdig så lyste det lycka i ögonen och den blev verkligen jätte fin alltid roligt att prova på nya saker!

  SvaraRadera
 3. Det låter så gott, jättefin tårta! Tack för bra tips, nu blir jag ju sugen på att baka tårta :) Kanske en midsommartårta.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilket konstverk! Jättefint med blommorna som ligger så tätt uppe på och alla blommorna som svävar över tårtan. Kan tänka mig att lillans ögon måste ha lyst!

  SvaraRadera
 5. WOW!! Den är ju helt f a n t a s t i s k!!

  SvaraRadera
 6. lika imponerad varje gång... jättefin!

  SvaraRadera
 7. Den är så rasande fin! Jag blir helt matt av beundran. Såååå fin!

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 8. Jag är imponerad. Min tanke är alltid att jag ska göra nåt coolt och avancerat men jag har inte tålmodet. Min tårta till Marits 5 års kalas såg ut att vara dekorerad av svettiga falukorvshjärtan. Det var aldrig tanken!

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria