Här kommer en liten beskrivning på hur jag gjorde blommorna till kladdkaketårtan och ettårstårtan. Det jag använde var sockermassa (sockerpasta), utstickare blomma, kristyr, strössel, en färgpalett och en pensel.
Dutta i lite kristyr i mitten av varje blomma som lim och lägg på strössel.
Forma kronbladen genom att trycka till dem lätt med änden på en pensel eller penna. Låt sedan blommorna ligga och lufttorka så att de stelnar i formen.
Så här brukar jag göra blad. Forma sockermassa till en ärta. Rulla ärtan så att den blir oval. Kläm åt ena änden och platta till. Skåra med kniv.
Så fina... kanske kommer jag mej för att prova nån gång i framtiden... kanske!
SvaraRaderaLite pilligt men så fint.
SvaraRaderaHa en skön söndag
Kram Karin
Superfint, det borde man prova, bra tips!
SvaraRaderaHa en fin söndag!
kram
Så fint! Tänk vad mycket kul man kan göra av ätbart :D Måste testas
SvaraRaderaNämen! Det ser ju ut som nåt jag kan våga mig på ju:)
SvaraRaderaSå jättefina!!! och tårtan är ju bara så läcker med blommorna på ;)
SvaraRaderakram kram Malin
Super läckra! Tack för beskrivningen, mvh Carina
SvaraRaderaTack för beskrivningen! När man sett dem på riktigt ville man verkligen gå hem och göra egna! / Hanna
SvaraRadera