Sommar och semester, åh vad det är härligt! Den senaste veckan har jag haft förmånen att spendera på Skaftö, en ö strax utanför Lysekil, tillsammans med familj och goda vänner. Vi har njutit och haft lata dagar. Fika på en klippa hör ju sommaren till och då är bondkakor mitt bästa tips. De går fort att baka, är lätta att göra många av, behöver inte hållas frysta för att vara goda, kan packas effektivt och tål omild behandling vid frakt. Och sist men inte minst så är de supergoda!
Bondkakor
5 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat utrört i 1 msk vatten
3/4 dl grovhackad sötmandel
200 g smör eller margarin
Knåda ihop samtliga ingredienser i en skål eller på bakbord. Forma 2-3 rullar, ca 5 cm diameter och slå in i plastfolie. Låt rullarna stelna i kylen. Skär upp ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 200 grader, ca 5 min.
Bondkakor är bland de godaste kakorna jag vet! Så enkla, men ack så goda!!
SvaraRaderaBondkakor är den enda småkaka jag egentligen gillar. Kanske hallongrottor också....om jag tänker efter. Men bondkakor är helt oemotståndliga :)
SvaraRaderaMmm, ser gott ut och vilken läcker bild!
SvaraRaderakram kram Malin
härlig bild... min man älskar också bondkakor, kanske skulle baka några!
SvaraRaderaJättegott med bondkakor! Och den rosa barnkoftan är helt underbar! Så söt!/ Annika
SvaraRadera