Sidor

tisdag 31 juli 2012

Fodralföljetång - del 1 av 3


Här kommer en följetång om fodraltillverkning i tre spännande delar. Den första delen är fylld av höga ambitioner och ett trevlig samarbete men slutar tyvärr i nederlag.


Del 1: Berättelsen börjar med att mannen fick en efterlängtad pryl i trettioårspresent av sin för högtiden ovanligt givmilda fru. Prylar väcker begär om fler prylar och ett läderfodral kom på tal. "Du kanske kan sy ett? Vi kan flytta ut symaskinerna (som annars delar rum med lilla S) och sy ett ikväll" sa mannen till den givmilda frun som genast gick igång på idén. Jakten på läder gav ingen framgång men skinnimitation fick duga. Ingenjören och kreatören slog sina kloka huvuden ihop och en storslagen plan tog form. Men ju längre kvällen förflöt och symaskinen krånglade, trådspänningen vägrade, tyget fastnade, stygnlängden varierade, knappen havererade och hela härligheten blev sned, så sjönk humöret drastiskt. Paret lyckades mirakulöst nog hålla sams genom att gadda ihop sig emot fodralet men var mycket missnöjda när de många timmar senare gick och la sig. Dagen efter inhandlades en ny knapp och en sista ojämn söm sammanfogade det sneda fodralet. Men icke kunde detta få paret att ge upp, en ny vision börjar gro... Fortsättning följer...På bilderna passar det lömska fodralet minsann på att visa sig från sin mest insmickrande sida, men skenet bedrar, detta fodral tål icke att synas i sömmarna!

9 kommentarer:

 1. HAHA!! :) Förlåt mig men så otroligt humoristiskt du beskriver det irriterande, hemska!! Väntar med spänning på del 2 som jag hoppas blir med lyckosammare utgång!
  // Sandra

  SvaraRadera
 2. hihi... tillsammans ska ni nog klara det hela...! Ser också fram emot fortsättningen!

  SvaraRadera
 3. Ha ha ha! Förstår ju att fodralprojektet egentligen inte är något att skratta åt men jag säger som Sandra här ovan, du beskriver det så roligt! Hoppas att projektet fortsätter bättre.
  Vi ses på söndag i fotoutmaningen:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Men jag tycker den ser helt ok ut! Fast jag kan ju tyvärr inte syna den i sömmarna! /Annika

  SvaraRadera
 5. Fniss...jag ser verkligen fram emot fortsättningen. Väntar stordåd :)

  SvaraRadera
 6. Ja du, ibland går det år ..... :-)
  Har själv varit där men i de flesta fall brukar det mirakulöst lösa sig.

  Jag tycker att det är bra att man kan dela med sig av "misstag" oftast ser man bara ett slutresultat och det sägs ingenting om det var en lång väg till det.

  Tack för att du delar med dig på ett humoristiskt sätt.
  L8

  SvaraRadera
 7. Oftast det som man tror inte kommer att bli fint, blir super och vice versa! Spännade , väntar in del 2, mvh Carina

  SvaraRadera
 8. Å, så sugen på att jag skall sy är aldig min sambo ;)
  ser fram emot fortsättningen
  kram kram Malin

  SvaraRadera
 9. Hahaha, åååh, så sugigt när det blir så där dumt

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria