Sidor

onsdag 25 juli 2012

Prickiga sommarbyxor


Sommaren har hittat hit och behov av tunna byxor uppstod plötsligt. Att jag har en förkärlek till prickigt har ni nog kunnat lista ut vid det här laget och ett par prickiga byxor till lilla S fick det bli. Mönstret är detsamma som till midsommarbrallorna och tyget har jag använt tidigare då jag sydde ärtpåsar. Ett tips för att få mjuka och sköna benslut är att använda en tunn resårtråd istället för resårband som ofta är ganska hårda. Man kan ha dubbel eller fyrdubbel tråd och byxbenen hålls på plats utan att klämma. 


Byxorna var lätta att sy men att ta kort på lilla S var desto svårare då hon sedan några veckor tillbaka kan tituleras gångare och inte alls hade intresse av att stå stilla framför neutral bakgrund. Men distraherad av lådan med picknickmuggar lyckades jag till slut fånga henne på bild!

8 kommentarer:

 1. så söööta...! Prickigt&grönt=sommarfint!

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar modell! Och tyget är urgulligt:)

  SvaraRadera
 3. Jätte fina!
  Vilket nr Ottobre är mönstret i från?
  //Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va roligt att du gillar dem! Är på semester för tillfället och kommer inte ihåg vilket nummer det var men ska kolla och återkomma snart jag kommit hem!

   Radera
  2. Mönstret som jag utgått ifrån kommer från Ottobre 1/2010 (Anis byxa i trikå) men jag har gjort om det en del. De ändringar jag gjorde var att jag lade till 4 cm i bensluten, vek in mot avigan, sydde en kanal och drog igenom resårtråd. Till midjan klippte jag till en 10 cm bred mudd, sydde ihop kortändarna aviga mot aviga, vek mudden dubbel och sydde ihop med byxorna. Hör gärna av dig igen om du har fler frågor! /Maria

   Radera
 4. Ser härligt somriga och svala ut!

  SvaraRadera
 5. Bra tips med resårtråd i stället för vanlig resår. Det ska jag testa till mitt barnbarn.

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria