Sidor

måndag 16 juli 2012

Virkad barnkofta



När jag gjort klart virkeländet så hade jag en del garn över och av detta fick det bli en kofta till lilla S. Mönstret kommer från garnstudio och koftan var väldigt enkel att göra. Jag gillar särskilt de runda fickorna, en ny favorit!



Mönster! Finns att hämta gratis här. Det ändringar jag gjorde var att jag struntade i den spetskant som skulle virkas längs kanterna, och så gjorde jag inte som det stod för minskningarna på bakstycket utan virkade istället dem likadana som ökningarna på framstycket.


Garn: Drops Cotton Light

15 kommentarer:

  1. Vilken fin kofta, passar så bra på en liten sötis :)
    kramar

    SvaraRadera
  2. Nä men å så söt. Vad duktig du är!

    kram kram Malin

    SvaraRadera
  3. Vilken jättefin kofta!! Den kanske man skulle prova på att virka... Så fort jag är klar med mitt evighetsprojekt :)/Louise

    SvaraRadera
  4. Den blev ju fin i rosa också! För jag tror det är samma som jag virkade i blått till min lilleman. Gillar väskan i ditt förra inlägg också.

    SvaraRadera
  5. Gillar koftan jättemycket! Har själv virkat samma fast i blått åt min lilleman.

    SvaraRadera
  6. Jätte söt kofta och sötnosen i =)
    Jag har beställt garn i dagarna ska ge mig på att virka en filt får se när den blir klar =)

    SvaraRadera
  7. Åh, så fin!! Kanske kan göras till en liten buskille också, håller med om att de runda fickorna gjorde koftan!

    SvaraRadera
  8. vilken underbart fin... och din namnlapp blev som pricken över i!

    SvaraRadera
  9. Så fin kofta. Enkel och andvädbar modell. Tycker att koftan blev finare utan spetskanterna.

    Ha det gott

    Kram Karin

    SvaraRadera
  10. Åh, vad söt! Nu vill jag virka genast!

    SvaraRadera
  11. Wow så fin, du är ju helt makalöst duktig!

    SvaraRadera
  12. Det är roligt när man har sett dina alster på riktigt också. Den här ser om möjligt ännu bättre ut i verkligheten. Superproffsig och jätte jämn! Fantastiskt fin helt enkelt.

    SvaraRadera
  13. Håller på och virkar denna kofta nu, men jag förstår mig inte på hur man ska få till armarna :(?? Det står i mönstret att man ska öka 5 halvst 2 gånger och 20 halvst 1 gång och sen ska det bli 55 halvst från axel till ärm. Men jag fattar ändå inte :(. Har du lust att hjälpa mig och ge mig en lite bättre förklaring???

    Tack :).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Johannah! Jag vet inte om jag är så bra på att förklara men jag gör gärna ett försök. Du har ju först virkat det ena framstycket vilket är 25 halvst brett när det är dags att öka för ärmen. Då ökar du (5 halvst x 2) + (20 halvst x 1) = 30 halvst, vilket tillsammans med de första 25 halvst från framstycket blir 55 halvst. Arbetet är alltså 55 halvst brett från framstyckets framkant till ärmens slut. Ökningarna gör du enligt "ökningstips" som står högst upp i mönstret. Du börjar alltså med att göra lösmaskor ut från framstycket och virkar sedan halvstolparna på vägen tillbaka. Om jag minns rätt så hade jag svårt att riktigt förstå mig på alla fm hit och dit men det viktiga är ju att antalet maskor blir rätt så att ärmen inte blir för kort, om den sedan är lite hackig i underkant spelar inte så stor roll det kan man snygga till när man syr ihop den. Jag vet inte om du blev klokare på det här men det var ett försök i vart fall. Lycka till! Kram Maria

      Radera
  14. Love this, do you have English pattern please...?

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria