Sidor

måndag 20 augusti 2012

Fodralföljetång - del 2 av 3


Det var ett tag sedan nu men ni minns kanske nederlaget i den första delen av fodralföljetången. Nu har det blivit dags för del två och här ljusnar det betydligt på flera plan.

Del 2: Den fodraltörstande mannen och den givmilda frun ville ej låta sig nedslås av det första misslyckade fodraltillverkningsförsöket. Ut på stan bar det och efter ett tips fann de en skinnbutik (Wasséns, Korsgatan) med en trevlig dam som lärde dem allt som är värt att veta om läderarbete. Med en kasse fullpackad med skinn, färg, syl, vaxad lintråd, nålar och sporre gav sig paret taggade iväg hemåt. En ny skiss, efter icke dämpad hög ambition, tog form och arbetet drog igång. Projektet var mannens men frun fick vara delaktig i mönsterkonstruktionen och som foderansvarig då fodret krävde symaskinskörning, och att lära sig detta var enligt mannen att gå lite för långt. Mannen jobbade på och fodralet blev som ni ser fantastiskt fint! 


Här skulle dagens episod kunna sluta men vi stannar upp en stund och ägnar en tanke åt den sytokiga fruns perspektiv. Att mannen blev glad åt den present som hon hade gett honom var ju en glädje. Men fodraltillverkningen fick även mannen att vända sig till frun och säga henne de underbart vackra orden, "det hade varit kul att hinna sy lite i eftermiddag" och "ska vi ha pysselkväll ikväll". Detta var för den sytokiga en ännu större glädje, så det vara bara för henne att retirera och erkänna att en ipad faktiskt har en fantastisk funktion som tidigare teknikprylar inte har.


Fodralet är nu klart men ett nytt intresse har grott och fler äppelpryddda prylar finns i hemmet så inom kort kommer den tredje delen i fodralföljetången....

10 kommentarer:

 1. *skratt* Helt underbart! Det tror jag aldrig att jag kommer att få höra från mannen :)

  Så fantastiskt snyggt det blev. Ser klart ut att vara köpt på fina gatan :)

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Jag kan inte heller låta bli att skratta åt din historia. ...vilken berättarkonst!! Väldigt snyggt fodral blev det oxå. Kul attt mannen delade ditt intresse!

  Ditt inlägg i går.....jag har oxå en sån och i sommar har dottern använt den på mig och jag har bara suttit där och myst och ryst så underbart gott! Helt fantastisk uppfinning om du frågar mig!

  Ha det gott fina du!
  Kramelikram Veronica

  SvaraRadera
 3. Så otroligt fint det blev!

  SvaraRadera
 4. :) Haha!! åh, du skriver ju så fantastiskt! "Skulle vara kul att hinna sy lite.." Jadu, min man syr ibland (eller nja, typ en gång per år) men aldrig har jag hört honom säga så!
  Kram Sandra
  Psst, helt FANTASTISKT SUPERTJUSIGT fodral såklart!

  SvaraRadera
 5. Ett riktigt mästar arbete. Min man skulle aldrig få för sig att prova symaskinen eller ens att trä en nål. Ser fram mot nästa del.
  Hoppas du mår bra efter din operation.

  Ha det gott

  Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Vad snyggt! Väntar nog fortfarande på att min man ska vilja ha pysselkväll... men å andra sidan tycker jag om att pyssla ensam så det gör kanske inte så mycket att han har andra intressen :)

  SvaraRadera
 7. Grymt grymt snygg! Shit, det ser ut som ett proffs gjort den. Det är det nog :-) Två proffs :-)

  SvaraRadera
 8. Och igen får man säga: Den är minst lika snygg i verkligheten! Tål verkligen att synas i sömmarna!!! Supersnygg och helproffsigt gjord. Och ja, en pysslande man är det inte många som har... Både fodralet och mannen är något att vara grymt nöjd över ;-) Kram Hanna

  SvaraRadera
 9. Så läckert. Proffsigt!

  Jenny

  SvaraRadera
 10. Helt fantastikt fint!! Vi vill ha en följetång till "hur man syr i skinn"måste vara svårt!! Är skinnet dyrt? Jätte roligt och bra berättat!! Mvh Carina

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria