Sidor

tisdag 14 augusti 2012

Livet med dess toppar och dalar


Alla drabbas vi av livets toppar och dalar ibland. Den senaste veckan, och hela sommaren på sätt och vis, har jag och min familj tampats med en dal av det lite djupare slaget. Sedan 15 år har jag tarminflammationen ulcerös colit och vid en rutinkoll i slutet av våren hittade läkarna cellförändringar och en liten tumör. Detta gjorde att jag i förra veckan lades in på sjukhus och att hela tjocktarmen nu har opererats bort. Några riktigt tuffa dagar har det varit men nu mår jag bättre och har precis fått komma hem. Tumören upptäcktes supertidigt och i nuläget ser det inte ut att behövas någon mer behandling.

Varför skriver jag då om detta här på min sy- och pysselblogg? Jo, dels för att jag har bestämt mig för att inte skämmas över mina sjukdomar, det gjorde jag alldeles för mycket som tonåring. Dels för att tacka er. 
Sommaren har kantats av diverse undersökningar och läkarbesök. Vid flera tillfällen har det mycket lägligt trillat in en kommentar från någon av er som verkligen har piggat upp mig, stort tack för alla snälla kommentarer och besök här på bloggen. Utan att veta om det så har ni på så många sätt hjälpt mig att hålla humöret uppe!

Men jag berättar även detta för att jag nu är i en sits där ni inte kan annat än att lyssna på mig när jag säger till er: Njut av era nära och kära och tala om för dem att ni älskar dem! Gör det nu, direkt!

Johan, du är min hjälte, jag älskar dig!
Tack älskade vänner och familj för all omtanke, det har hjälpt mig så mycket!


(Jag vill poängtera att ulcerös colit kan ge en ökad cancerrisk men att det inte på något sätt är likställt med att man drabbas av det)

18 kommentarer:

 1. oj... jag stannar upp, får tårar i ögonen och tänker på mina fina barn som sover i sina sängar.
  Tack för din påminnelse om att livet är skört, och jag önskar dej snabbt tillfrisknande och hälsa!
  Många kramar...

  SvaraRadera
 2. Livet är verkligen skört och värt att vårda ömt. Kan inte annat än att beundra dig som orkat så mycket under sommaren fastän du haft detta att brottas med.

  En stor varm styrkekram till dig och din familj.
  Krya på dig.

  Kram Karin

  SvaraRadera
 3. Men oj, tårfyllda ögon men känner mig lyckligt lottad! Två små trasselsuddar och fin man, hälsan i behåll så vad mer kan jag önska. Hoppas verkligen verkligen att du mår bättre och bättre, tack för att du delar med dig! Glada tillrop om tillfriskning :) KRAM

  SvaraRadera
 4. Oj, vad tufft. Har själv haft allvarlig sjukdom i den närmaste familjen senaste månaderna, så jag har själv fått smaka på de där dalarna. Tack och lov har det också gått så bra det kan. Tänker på er och önskar dig god bättring!

  SvaraRadera
 5. Självklart får man sig en tankeställare när man läser ditt inlägg. Man inser att livet vandrar på en tråd...hos vissa är den skörare än hos andra. Din blogg ger mig så mycket inspiration och jag känner att jag vill ge tillbaka på något sätt. Skickar dig här en supermegajättekram Direkt från mig till dig och hoppas verkligen att du piggnar till och får leva det liv som du så väl förtjänar tillsammans med dina nära och kära!!!! En tår föll från min kind när jag läste om det som du berättar.....

  Ha det gott fina du!
  KRAAAAAAAAAAAAAAM Veronica

  SvaraRadera
 6. Oj oj oj låter jobbigt! Och just idag går jag in på din blogg för att se på dina fina verk o möts av detta inlägg! Förstår verkligen att sommaren varit jobbig för er! Hör av dig när du har ork! Själv har jag precis börjat jobba igen efter ett års föräldraledighet, känns lite trögt men efter att ha läst ditt inlägg känner man sig bara allmänt lyckligt lottad.
  Stor kram från Kristin i Alingsås

  SvaraRadera
 7. Fina du! Ta hand om dig nu och hoppas du mår bättre nu.
  Kram kram

  SvaraRadera
 8. Hade ingen aning om att det kunde ge en förhöjd risk.. säger jag som kommer från en familj med ulcerös colit och chrons! Lycka till!

  SvaraRadera
 9. Vad fint att du delar med dig om detta. Kanske det just är hindren i livet som gör att man uppskattar de små sakerna? Krya på dig och njut av livet!

  SvaraRadera
 10. Tänk att man behöver bli påmind om så enkla saker som att man inte kan ta något av det man har för givet! Önskar dig god bättring!

  SvaraRadera
 11. Tack för att du delar med dig! Stor kram till dig!

  SvaraRadera
 12. Vad starkt av dig att dela med dig! Det är vi dåliga på många av oss ,att det fiinn s det svarta bland oss ochså. Jag har själv drabbats av det värsta som kan hända, men med min creativitet gör att jag härdar ut, en styrke kram till dig och även din familj . Carina

  SvaraRadera
 13. Så fint att du vill dela med dig. Fick själv en påminnelse här om dagen att man skall berätta för sina nära att de är betydelsefulla. Lustigt ändå hur man går in i vardagen och inte förrän något händer blir man påmind. Önskar dig allt gott.

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 14. Du är stark och fin! Jag sänder dig mina varmaste kramar och tankar! Underbart att veta att du har en kärleksfull familj. Det är ju liksom det enda som räknas att man får vara med dem man tycker om!

  SvaraRadera
 15. Tack för att du delar med dig! Stor varm kram till till dig! ta hand om dig nu och jag hoppas att du mår mycket bättre nu!

  kram kram

  SvaraRadera
 16. Stora,långa, varma kramar till dig! Tycker så mycket om dig! Önskar att den kommande tiden skall bli skonsam och att livet ska vara snällt mot dig. / Hanna

  SvaraRadera
 17. Skickar en stoooor krya på dig kram via vida vebben!! /Louise

  SvaraRadera
 18. Fina du! Avundas din kämparglöd och skickar här kramar!
  Vad bra att du går ut med detta och inte skäms, det ska du absolut inte göra!
  Ta hand om dig och dina , kramar från Boden <3

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria