Här kommer ett för mig nytt tips på hur man kan piffa till kladdkakan. Pudra kakan med kakao och garnera med hyvlad vit choklad, ett enkelt sätt att göra en vanlig kladdkaka till en lyxig tårta. Just det här exemplaret är inte en vanlig kladdkaka utan en lite lyxigare variant men massor av chokladsmak och lite krämig konsistens. Lättbakad dessutom. Här kommer receptet:
Chokladkaka
100 g smör
200 g mörk choklad
2 dl socker
4 ägg
kakao och vit choklad till garnering
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen och lägg ned i smöret, rör tills chokladen smält. Vispa ned socker och äggen ett i taget till en jämn smet. Häll smeten i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 min i 200 grader. Pudra kakan men kakao när den svalnat och hyvla över vit choklad. Klart att avnjutas!
Mums!! Perfekt till fredagsmyset imorgon. Tusen tack för receptet.
SvaraRaderaHa det gott
Kram Karin
Alltså, kladdkaka är det godast jag vet. Blir aldrig trött på den, och det är ju så roligt att piffa den i olika varianter :)
SvaraRaderaTackar för det här nya tipset!
Kramar