Sidor

lördag 26 januari 2013

Badrock


Två handdukar omsydda till badrock! Jag har letat efter något ställe som säljer mönstrad frotté, eller frottétyg överhuvudtaget, men inte nått någon framgång. Så kom jag på att frotté i fina mönster säljs ju mest överallt, fast inte som metervara. Ett randigt badlakan och en röd handduk plus lite kantband, färdigt! Tyvärr så visade det sig att kantbandet färgade av sig när det blev blött så jag kanske får ta bort det och bara overlocka med röd tråd runt om, eller är det något som har något annat tips?

 Idag gick färden till badhuset och nya badrocken invigdes. Lilla S såg ut som en liten boxare och spatserade nöjt runt bassängen. Ett härlig äventyr i varm miljö, en skön kontrast mot utetemperaturen!


Tyg: badlakan och handduk från ikea
Mönster: Ottobre 6/2011

11 kommentarer:

 1. Haha... vilka härliga bilder! Vad fin den blev, det där borde jag också göra!

  SvaraRadera
 2. Vad fin den blev! Och vilken tuffing som fick den...sicken sötnos!
  Jag tyckte att den såg lite "Pippi Långstrump" ut med de färgerna. Jättefin var den. Mysigt att ta en tripp till badhuset oxå.

  Ha det gott!
  Kramelikram Veronica

  SvaraRadera
 3. Väldigt fin! Om du tvättar den kanske kantbandet slutar släppa färg? Eller så blir badrocken rosa...

  SvaraRadera
 4. Jättefin badrock!! Klassiska snygga färger och vad smart att sy av badlakan.

  Jag tvättade min mammas badrock, precis samma färger som i din. När maskinen tvättade så var vattnet och de vita partierna rooosa! Men när maskinen sköljt klart så hade den röda färgen sköljts bort och de vita var vitt igen. (Och jag vågade andas igen ;))

  SvaraRadera
 5. Åh vilken mysig morgonrock! Vår tjej Elsa önskar sig en morgonrock hett. Tanken är att hon ska få en när hon fyller tre i mars. Som tur är finns det prickig frotté på en lokal tygaffär. Men handdukar funkar ju också bra!

  SvaraRadera
 6. Snygg badrock! Ibland kan man hitta tyg i andra affärer än tygaffären.....

  SvaraRadera
 7. Åh vad fin den blev!
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 8. Jättefint! Och sötaste modellen också :)

  Kramar

  SvaraRadera
 9. Ja, man får vara uppfiningsrik. Smart att ta badlakan och fin blev den, badrocken. Kul! Länge sen jag tittade in till dig nu.

  SvaraRadera
 10. Jättefin! Fick mig att tänka på Pippimönstret. En "Pippibadrock" kanske!? / Annika

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria