Sidor

lördag 9 februari 2013

Virkade kakor


Virkade kakor, en riktig klassiker vid det här laget får man väl påstå. De finns ett flertal böcker, hemsidor och bloggar där man kan frossa i dessa textila bakverk. Jag har använt mönster från boken Stickcafé av Carine Johansson. En bit rulltårta, en chokladsnitt och en hallongrotta, med form som går att ta av och på, blev det till slut. Och det kan nog tänkas bli fler om Lilla S gillar att leka med dem. Exempel på två riktigt inspirerande bloggar, som har virkade kakor i mängd att läskas med, är Virka liten kaka och I min kakburk. Gå gärna in där och kika! 

På finfina bloggen Sveas punkt är det återigen dags för veckans härmapa, detta är mitt bidrag för denna gång, gå gärna in där för att se fler som har inspirerats utav andra.




Garn: Röd - Catania från Schachenmayr (färg 0115)
Brun - Catania från Schachenmayr (färg 0162)
Gul - Egypto Cotton från Schachenmayr (färg 00629)
Blåmelerat - restgarn fyndat i svärmors garnlåda

7 kommentarer:

  1. varje gång jag ser sådär fina saker tänker jag att jag borde börja virka... fast jag fortsätter nog mest att inspireras av & häpna över er andra! Snyggt jobbat!

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga kakor, blir både fika- och virksugen nu!! Vad kul att du vill vara med i Härmapan!! Fortsatt trevlig helg!!

    SvaraRadera
  3. Vilka fina kakor. De ser lite för avancerade ut för mig. Jag håller mig till att lära mig att virka mormorsrutor för ett tag ;)
    Önskar en trevlig lördag!
    Kram
    Anneli

    SvaraRadera
  4. Skoj att jag kan inspirera. Riktigt tjusiga kakor, svårt att inte bli sugen ;)
    Ha en fortsatt trevlig helg

    SvaraRadera
  5. Hallå! Jättefina kakor du har virkat, jag gillar verkligen hallongrottan. Ha en bra söndag Karin

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria