Sidor

onsdag 27 mars 2013

Stora chokladmaränger


Här kommer ett litet tips på vad man kan göra om man råkar ha sisådär 12 äggvitor över (eller 7, det räcker). Jag hamnade i denna sits för ett tag sedan då vi inför ett kalas hade gjort ett antal crème brûlée och jag tyckte att det kändes fasligt onödigt att slänga dem. Efter lite googlande bestämde jag mig för att testa ett recept och det gick riktigt bra. Stora, maffiga och så lite sega i mitten. Jag har aldrig gjort maränger tidigare men det var ju inte så svårt som det ser ut. Att maränger är vansinnigt söta det kommer man ju inte ifrån, men chokladsmaken bryter av det lite grann och inte minst så ser de ju väldigt festliga ut! Receptet är Leilas och du hittar det här!

7 kommentarer:

  1. Så fina de blev! Har en son som älskar sådana där maränger, men jag har aldrig bakat några för jag
    trodde det var svårt! Nu blev jag sugen på att testa, blir nog uppskattat på
    påskens efterrättsbord!
    Melodys matte

    SvaraRadera
  2. Ja, de ser onekligen mycket goda ut!

    SvaraRadera
  3. Åh vad gott det ser ut! Lite söta är de..
    Kram
    Anneli

    SvaraRadera
  4. Gott! och just det där sega i mitten, det är bäst! / Annika

    SvaraRadera
  5. WOW vilka maränger. Tänk att äta dem med en god glass. Mums!

    Ha en riktigt Glad Påsk

    Kram Karin

    SvaraRadera
  6. Oh my! Så gott...och lite sega i mitten...det är de allra bästa! :)

    Fortsatt glad påsk!

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria