Sidor

söndag 5 maj 2013

Godistårta!


Idag fyller jag år och äntligen fick jag en anledning att göra en riktig godistårta! Visst är den fin, färgsprakande och härlig! Idén till garneringen har jag sett på flera ställen men jag tror det var hos Baka Liten Kaka jag såg den första gången och jag föll direkt. Innanför allt godis döljer sig en saftig chokladbotten, chokladglasyr och två lager hallongrädde. Ungefär samma upplägg som när jag bakade amerikansk chokladtårta för ett tag sedan. Receptet till kakan och glasyren hittar ni hos Chez Sofia och hallongrädden är bara hallon blandade med vispgrädde och lite florsocker.

Jag har njutit av min dag tillsammans med goda vänner, utflykt, grillning och strålande vackert väder. En fördel med denna tårta är att den inte är kladdig utanpå och hyfsat stöttålig. Så inslagen i folie kunde jag packa ned den i en vanlig väska och överraskningsmomentet blev mycket lyckat när den plötsligt dök upp på picknickfilten. Som någon sa, den tårtan lämnar ingen oberörd. Tack goa vänner för en härlig dag!


6 kommentarer:

  1. Ser otroligt god ut! Grattis på din dag! Kram!

    SvaraRadera
  2. Ett stort GRATTIS till dig idag!! Hurra Hurra!!
    Vilken festlig tårta!
    Kram
    Anneli

    SvaraRadera
  3. Åh, den ser ju heeelt gudomlig ut! Grattis på din dag, och grattis till bebisen i magen! :)

    SvaraRadera
  4. Den där tårtan ser ju riktigt god ut (och fyllningen verkade inte så tokig den heller!) Grattis i efterskott.

    SvaraRadera
  5. Underbar tårta!! grattis i efterskott!

    SvaraRadera
  6. Vilken läcker tårta. Tack för ideen som kommer komma väl till användning framöver. Grattis så här lite i efterskott. Allt gott!

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria