Sidor

måndag 9 september 2013

Virkad barnkofta med snäckskalsmönster


Sommarens virkprojekt blev precis som förra året en kofta till Lilla S. Mönstret kommer från Garnstudio men som så många gånger förr så höll jag mig inte till befintligt mönster utan tog lite egna initiativ längs vägen. För att koftan inte skulle bli riktigt lika sockersöt som orginalet så valde jag att virka den i en ganska mörk färg. Men med första ärmen klar så var den fortfarande lite väl gullig för min smak. Avslutet på ärmen repades upp och för att dämpa känslan av spets så ändrade jag och virkade snäckskal istället för solfjädrar. Snäckskal lärde jag mig att virka på mössan jag gjorde i vintras efter Sandras fina mönster.  Jag är riktigt nöjd med resultatet! Koftan virkas uppifrån och ned i ett stycke. Ärmarnas innersöm och knapparna är den enda montering som behövs, det gillar jag!


Mönster: Garnstudio, finns att hämta gratis här.
Garn: Drops Safran

14 kommentarer:

 1. å, vilken fin... färgen är underbar!

  SvaraRadera
 2. Jättejättefin!! 😀 Kanske går att få till till en liten kille tom?! Haha, Jaa jag lystrar till både Sandra, Sveas och sveaspunkt, men kanske det sistnämnda lm det är bloggrelaterat och Sandra om det är mer personligt..? Tack för länkning! // Sandra

  SvaraRadera
 3. Åh vilken söt kofta!
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 4. Den här virkade koftan tyckte jag om! Mörkblått är både snyggt och praktiskt, och vad fint med de lite rustika träknapparna till den mer sirliga virkningen. Verkar vara en bra modell - man kanske till och med kan förlänga den om flickebarnet växer fort på längden? Läste att det finns en lillebror som kan ta över koftan sen. Grattis!

  SvaraRadera
 5. Åh, jag dog en smula. Sååå fin! Har tänkt så många gånger att jag ska virka en fin kofta till Flora men kommer aldrig till skott. Kanske dags att ta sig i kragen nu och göra det...!

  SvaraRadera
 6. Nu blev jag sugen på att virka en kofta till min dotter. Superfin!

  SvaraRadera
 7. Grymt söt! Gillar liksom du inte montering så det är ju smart när allt är i ett stycke.

  SvaraRadera
 8. Jättefin, blev riktigt kär i koftan. Har börjat virka den till mitt barnbarn.
  Har bara en fråga: Kan du förklara hur man gör VIRKINFOT? När jag gör som det står får ju koftan inte någon rak kant rakt fram utan sluttar på båda sidorna, skall det vara så?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anette!

   Ja, visst är det ett fint mönster! Roligt att du också gillar det. Jag hade också svårt att förstå det där med vändningarna till en början men här är en bra länk till en video som visar hur man gör:

   http://www.garnstudio.com/lang/se/video.php?id=503

   ( jag googlade " virkning vända" det fanns flera bra beskrivningar där)

   Hoppas den kan hjälpa dig!
   Lycka till med virkningen!

   Vänliga hälsningar,
   Maria Landén

   Radera
 9. Bara ett förtydligande så jag förstått rätt: du bytte solfjäder till snäckskal även på själva koftan, inte bara ärmarna? Eller ser jag helt fel?

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria