Sidor

onsdag 18 april 2012

"Det är ju Eric Saade-byxor"
De här byxorna har jag sytt till lilla s tvillingkusiner. Det var en stor utmaning och väldigt roligt! Jag har aldrig sytt varken gylf eller fickor tidigare och ord som fickskylt, besparing, gylfinfordring, gylfbåge, fickpåse och innerframbyxa var nya för mig. Det blev en hel del sprättade men jag är riktigt nöjd med resultatet. Mönstret till dessa har jag inte gjort själv utan det kommer från "Sömnads magasin 10/2011" och är en riktigt baggy modell med twistade ben, jag la till lite sömmar av dekorativa skäl men annars har jag följt mönstret.


Kusin V´s kläder är ofta blå och kusin A´s är ofta gröna. Därför fick byxorna blå respektive gröna sömmar och egendesignat mönster på bakfickorna. I den högra fickan finns det dessutom en hemlis, kusinerna gillar bokstäver och på ett gummiband sitter deras bokstav. Bokstäverna blev inte de vackraste men jag lärde mig nått på det också och har nu ett bättre sätt att göra "flygande applikationer". Innan kusinerna skulle få byxorna så frågade jag min svägerska om hon trodde att de skulle tycka att det var konstigt med så låg gren. Svaret blev "nej de älskar det, det är ju Eric Saade-byxor"! Inte visste jag att jag hade sytt Eric Saade-byxor men då kusinerna går på förskolan så förstod jag att det kanske var det bästa betyg jag kunde få!


 Tyg: Myrins Textil
Knappar: Panduro
Mönster: Sömnads Magasin 10/2011

7 kommentarer:

 1. Men gud så snygga vilket jobb du lagt ner känn dig stolt =)
  O ja Eric saade då är det högsta poäng tro mig ;)

  SvaraRadera
 2. Så fint! Du är helt otroligt duktig. Detta hade jag inte vågat mig på...

  Sv; jag redigerar mina foton i cs5, men oftast bara genom att ljusa upp eller öka kontrasten när det är bilder för bloggen. I det fotot du syftar på har jag bara fotat fodralet mot ett ljust underlag.

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 3. Vilken utmaning! Dom är jättefina :-)

  SvaraRadera
 4. MAN!! (eng) Jag blir alldeles matt. Sjukt, snyggt, välsytt och proffsigt! Här ligger man verkligen i lä. väldigt kul med den lilla överraskningen i fickan. Vad hade du för material till dem? Filt?

  Stor kram!

  SvaraRadera
 5. Stort tack för alla fina kommentarer!

  Emma: bokstäverna är sydda i eanstyget på ena sidan och trikå på den andra.

  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Åh vad fina!! Kanske vill I&E också ha Eric Saade byxor... Jag måste nog fundera på det för jag blev lite gött 'ha-galen' nu ;)

  SvaraRadera
 7. ja dem hade du lyckats bra med!!! Jag sydde oxå mycket då mina barn va små o nu skulle jag få sy åt alla 5 barnbarnen..men det vill inte bli av..Men visst är det roligt att sy!

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria