Sidor

söndag 22 juli 2012

Bondkakor på västkusten



Sommar och semester, åh vad det är härligt! Den senaste veckan har jag haft förmånen att spendera på Skaftö, en ö strax utanför Lysekil, tillsammans med familj och goda vänner. Vi har njutit och haft lata dagar. Fika på en klippa hör ju sommaren till och då är bondkakor mitt bästa tips. De går fort att baka, är lätta att göra många av, behöver inte hållas frysta för att vara goda, kan packas effektivt och tål omild behandling vid frakt. Och sist men inte minst så är de supergoda!



Bondkakor
5 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat utrört i 1 msk vatten
3/4 dl grovhackad sötmandel
200 g smör eller margarin


Knåda ihop samtliga ingredienser i en skål eller på bakbord. Forma 2-3 rullar, ca 5 cm diameter och slå in i plastfolie. Låt rullarna stelna i kylen. Skär upp ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 200 grader, ca 5 min. 

5 kommentarer:

  1. Bondkakor är bland de godaste kakorna jag vet! Så enkla, men ack så goda!!

    SvaraRadera
  2. Bondkakor är den enda småkaka jag egentligen gillar. Kanske hallongrottor också....om jag tänker efter. Men bondkakor är helt oemotståndliga :)

    SvaraRadera
  3. Mmm, ser gott ut och vilken läcker bild!

    kram kram Malin

    SvaraRadera
  4. härlig bild... min man älskar också bondkakor, kanske skulle baka några!

    SvaraRadera
  5. Jättegott med bondkakor! Och den rosa barnkoftan är helt underbar! Så söt!/ Annika

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria