Sidor

måndag 24 september 2012

Jag växte upp...


Jag växte upp med mamma, pappa och tre äldre systrar i det enda gula tegelhuset på hela gatan. Jag kommer ihåg att jag var väldigt nöjd över just detta med huset. Lite speciellt liksom, det enda, det får väl erkännas att jag inte föredrar varken materialet eller färgen när det gäller fasadval idag men det var liksom oväsentligt då. En svart liten hund sprang också mellan benen på oss där hemma och han var min ögonsten och förtrogne, de allra hemligaste hemligheterna fick bara han veta och dessa berättades helst ihopkrupna på det fjärde trappsteget precis i svängen på trappan. Hemma firade vi helg med att hänga upp godissnören i kökslampan, tälta i gillestugan och grilla korv i öppna spisen. Med systrar och vänner hittades det på egna små äventyr som att rymma hemifrån (dock med prydlig lapp på köksbordet till mamma och pappa "Vi har rymt. Kommer hem senast klockan fem.") eller att bada i iskalla Vättern så tidigt som möjligt på våren. Jag växte upp i ett samhälle som inte var för litet och inte för stort och där stan stavas Jönköping.

Det här var den fjärde delen av utmaningen från Elin på Elvornas hem, kika gärna in hos henne och lär känna fler bloggare.

6 kommentarer:

 1. Åh, vilken lycka att få växa upp med en hel bunt systrar sådär :) Själva har jag "bara" en lillebror men det är inte det sämsta det heller :)

  Kul att läsa!
  /Anna

  SvaraRadera
 2. Min stad stavades också jönköping... och vad härligt ni verkar ha haft det!
  Kram...

  SvaraRadera
 3. Va mysigt och va full i skratt jag blev av den där rymmarlappen!

  SvaraRadera
 4. Gulligt! På det sättet är det ju okej att rymma.... :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig biild du valde till ditt fina inlägg! :)
  Önskar dig en fin kväll!
  // Sandra

  SvaraRadera
 6. Härligt att få ta del av! Jag känner igen det där med rymningarna, både från min barndom och från när mina barn var mindre :)

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria