Sidor

onsdag 2 oktober 2013

Målad disktrasa - enkelt barnpyssel


En stor förkärlek till pyssel och skapande skapar en viss otålighet hos mig över att min fina dotter med sina två år fortfarande är lite för liten för de flesta sorters pyssel. Jag har själv vuxit upp i ett hem som erbjöd massor av inspiration, uppmuntran och tillgänglighet till alla möjliga sorters skapande (tusen tack mamma!), och jag vill gärna kunna ge detta vidare till mina barn. Men något som går utmärkt att göra även tillsammans med riktigt små pysslare är att måla disktrasor. Det är dessutom något som kommer till användning och som en är en förbrukningsvara. För om det ska börja pysslas i unga år och i stort omfång så kan ju volymen på produktionen bli ganska skrymmande med tiden och då är pysslade förbrukningsvaror perfekt! Tänk bara på att måla med pennor som inte färgar av sig när trasan bli blöt, vi använde textilpennor.

Nästa vecka börjar Pysselstafetten och den här gången handlar den om att visa exempel på just roliga pyssel att göra till och med barn. Jag hoppas att det blir några pyssel även för de minsta!

4 kommentarer:

 1. Perfekt pyssel! Det måste jag göra med barnbarnen. Så kul med egen design på disktrasorna.

  Må så gott

  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. japp, det där är ett perfekt barnpyssel... nu när Hilma är sex år finns det ju mycket mer man kan göra tillsmmans, det är kul!

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset! Ha en fin helg :)

  SvaraRadera
 4. Underbart! Personligt och jättemysigt att ha :) Babymössan var också jättefin! Duktig du är!

  kram kram Malin

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria