Sidor

torsdag 9 januari 2014

Virkade kondiskakor


I vintras gjorde jag mina första virkade kakor, då på temat hembakat. Att fixa fika till hela familjen är fortfarande en favoritsysselsättning för Lilla S och efter att ha fått smaka diverse pusselbitar, legobitar och andra smågrejer tänkte jag att det kunde vara på sin plats att utvidga kakutbudet något. Kondisbitar blev temat den här gången och blev mycket uppskattade. Främst chokladbollen som är en stor favorit då spöket Laban tydligen gillar dem och dammsugaren för sitt namn, "pappa kallar den för dammsugare, tokigt va?!".


Mönster:
Kärleksmums (eller Mockaruta, Snoddas, Kokosruta, Moster Huldas, Mösatörva eller vad du vill kalla dem, kärt barn har många namn), dammsugare och rosa kondisbit - Boken Stickcafé
Chokladboll - egen lite större variant av mönstret från Sveas punkt

Garn: 
Brun - Catania från Schachenmayr (färg 0162)
Grön - Catania från Schachenmayr (färg 0205)
Vit - Catania från Schachenmayr (färg 0106)
Rosa - Catania från Schachenmayr (färg 0222)

3 kommentarer:

  1. Visst är det kul att virka kakor! Jag gillar att man ser resultatet så snabbt. Och att dom alltid är så upskattade förstås.

    SvaraRadera
  2. Fina kakor och julstrumporna är ju to die for! Superfina! För några år sedan hade vi inga julstrumpor, vilket resulterade i att alla tyckte synd om mina barn och sedan dess har det öst strumpor över oss. Har nu 3x3 stycken, vilket har lett till ett extremt överflöd. Man skulle kommit på detta själv för ett tag sedan så hade jag A) fått pysseltilfälle och B) undvikit att behöva lagra nio strumpor i 11 1/2 månad i källaren.

    SvaraRadera
  3. Verkligen superfina, dammsugarna var ju supercoola! Kanske man kan göra nyckelringar av? Hoppas att du haft en underbar helg! :-)

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria