Sidor

tisdag 4 februari 2014

Virkade babyskor - återbrukstävling på sysidansysidan pågår en återbrukstävling om att göra om gamla plagg till något nytt. Mitt bidrag i tävlingen är ett par virkade babyskor som jag har gjort av en gammal t-shirt/tunika.  Jag klippte upp hela nederdelen på t-shirten till en lång remsa och rullade ihop till ett nystan allt eftersom jag klippte. Jag fick ihop en 1 cm bred och 65 m (!) lång remsa. Jag googlade på diverse mönster för babyskor men insåg snart att inget av dessa gick att tillämpa på mitt i sammanhanget supertjocka garn. Så jag testade mig fram och efter många försök hade jag knåpat ihop ett eget mönster. Skorna är försedda med halkskydd i form av stjärnor i fuskskinn som jag sydde fast under sulorna.


Vill du kanske klippa dig ett eget garn och virka små babyskor? Mönstret kommer inom kort, jag ska bara skriva rent och dubbelkolla det först. I väntan på detta kan du ju alltid gå in på sysidan och titta på tävlingsbidragen samt rösta på dina favoriter om du är medlem på sidan.


När jag höll på med Lille V´s skor fick jag, efter vissa påtryckningar, lova Lilla S att hennes gosedjur skulle få ett par skor han med. Så ett par trecentimetersskor till favoritkaninen blev det och jag har fortfarande ca 20 m garn kvar. Kanske det räcker till en konservburk à la Sveaspunkt, hoppas!

8 kommentarer:

 1. men, så galet fina... och vilken bra återanvändning!

  SvaraRadera
 2. Alltså åh. Det här är typ det finaste jag sett!! Så himla snygga OCH klimatsmarta!

  SvaraRadera
 3. Så. Himla. Fina. Att. Jag. Nästa. Smällar. Av. :)

  SvaraRadera
 4. Superfine! Elsker gjenbrukstanken :)

  SvaraRadera
 5. galet fina! vill ha till min lilla :-)

  SvaraRadera
 6. Helt fantastiska! Håller på med ett litet projekt ang återbruk just nu så denna idé tar jag med mig :)

  SvaraRadera
 7. Jösses så söta! Och himla smart återbruk.

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria