Sidor

torsdag 21 augusti 2014

Kolatårta och marängspöken


Vår lille V har gått och blivit ett helt år gammal och detta har vi firat i mindre skala vid några olika tillfällen för att matcha kära släktingars semesterschema. Det är ju å andra sidan ingen nackdel att göra så för då får man ju anledning att äta tårta fler gånger. 

En kolatårta med karamelliserad mjölk, digestivebotten, grädde och massor av bär blev det vid det ena kalaset. Jag bakade efter det här receptet men glömde daimen och dubblade mängden bär, det blev riktigt bra! Istället för tårtljus fick en ensam smultronblomma pryda ettårstårtan. 


Vi det andra tillfället blev det marängsvisstårta med marängspöken. Dessa charmiga spöken finns att beskåda på flera håll men jag fick min inspiration från Bli min jäst.

1 kommentar:

  1. Hej Maria!
    Grattis till din lille ettåring! Jag och Charlotta sitter och dreglar över bilderna på dina goa bakverk! Det är så roligt att se lite bilder från ditt liv. Vi saknar dig på Högsbo!
    Kram Karin

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria