Sidor

onsdag 13 augusti 2014

Odlingslådor och spaljé i vår lilla trädgårdSåhär i slutet av sommaren tänkte jag bjuda på några bilder från vår lilla trädgård och det projekt som upptog all min lediga tid i våras. För ett drygt år sedan blev vi trädgårdsinnehavare för första gången i livet. Alla kanske inte definierar en 10x12 m stor, eller snarare liten, gräsmatta som en trädgård men vi är stolta över denna lilla plätt och försöker förvalta den efter bästa förmåga. Min man har snickrat och jag har grävt, grävt, grävt, målat och grävt lite till. Jord, lera, grästuvor, makadam, planteringsjord och grus. Hundratals kilo som flyttats hit och dit. Då stående vatten varit ett problem började vi med att gräva ned dränering och sedan fortsatte vi med att göra i ordning en plats för lite odling och avkoppling. 


Odlingslådorna är gjorda av lärkträ och pluggade med teakplugg och spaljen är gjord av armeringsnät och en träram målad med svartpigmenterad lasyr. Vanligt gårdsgrus ger en fin kontrast mot lådorna. Intill spaljén har vi planterat två klematis (summer snow) och bredvid har vi satt en uppstammad dvärgsyrén. Nu är det dags att avsluta projektet genom att föröka gjuta en bänk i betong som är tänkt att stå framför spaljén, vi får se om vi ror även det projektet i land men det är värt ett försök!


5 kommentarer:

 1. Så fint det blev... Trädgårdsprojekt är så roligt. Och det bästa av allt är att man aldrig blir klar, inte vi iallafall!

  SvaraRadera
 2. Så fint ni har gjort det! Syns verkligen att det ligger kärlek och intresse bakom jobbet :)

  SvaraRadera
 3. Vad använder ni för att skilja grusgången från gräsmattan?

  SvaraRadera
 4. Så fint ni har gjort. ����
  Så underbart att få börja från början och skapa sitt eget lilla paradis.Stort lycka till! ��������

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det är gör mig så glad och det är så roligt att få se vem som är här inne och kikar. Kram Maria